Gadgets voor in huis
Een slimme woning wordt betaalbaar wanneer je kiest voor onderstaande producten. De basis voor onder andere verlichting en verwarming moet nauwkeurig bepaald worden en in samenwerking met professionals aangelegd. Als die basis er eenmaal is kunnen we de gadgets koppelen. Denk aan spraakbediening via een Google assistant, een extra stekker slim maken of aan je terras slimme Hue verlichting koppelen. Het centrale smart home systeem zorgt voor een verzameling van de basisinrichting en de gadgets waarmee uiteindelijk alles gekoppeld is en het feest kan beginnen!
Bekijk hieronder een aantal gadgets voor in huis die jouw woning nog slimmer maken en zorgen voor meer gemak en comfort.
1. Google Nest Hub
De Google Nest Hub is een digitaal fotolijstje, smart speaker en Google assistant in één! Je luistert naar je favoriete radiozender, spotify, kijkt naar Netflix en in de standby stand naar je Google foto's. Tegelijkertijd bedien je met de ingebouwde Google assistant al je slimme apparaten.
2. Ring video deurbel 2
De video deurbellen worden steeds populairder. Je ziet wie er voor de deur, maakt opnames wanneer je niet thuis en communiceert met bijvoorbeeld de postbode over het achterlaten van een pakketje. Ideaal en deze Ring video deurbel is bijvoorbeeld te koppelen met je Google Nest Hub of je Homey. Laat Homey iets omroepen wanneer de deurbel beweging detecteert of vraag je Google Nest Hub om het beeld van de camera te laten zien.
3. Sonos Beam
We kennen allemaal de kwaliteit van Sonos. De Beam is een slimme compacte soundbar voor tv en muziek. Slim omdat er een Google Assistant is inbegrepen en je de speaker integreert in Google Home. Het geluid van je televisie wordt dus niet alleen beter, je bedient via je stem direct je complete woning vanuit de tv-kamer. Een mooie toevoeging aan de gadgets voor in huis!
4. Nedis slim stopcontact
Stopcontacten hebben lang stil gestaan als het gaat om technologische ontwikkelingen. Natuurlijk zijn ze veiliger geworden en wordt de vormgeving met name bepaald door de afdekramen en nieuwe kleuren en afwerking hiervan. De slimme stopcontacten zijn eindelijk een mooie stap vooruit en maken heel eenvoudig het traditionele stopcontact slim. Je plugt deze tussenstekker in het stopcontact en voegt dit toe aan je smart home systeem. Google Home ondersteunt ook al enkele van deze slimme stopcontacten. Naast het aan- en uitzetten van de tussenstekker meet je ook het energieverbruik. Handig bijvoorbeeld het schakelen van een tafellampje of de kerstverlichting!
5. Philips Hue starterpakket
Philips Hue is een van de meest eenvoudige systemen om je verlichting slim te maken of een deel slimme verlichting toe te voegen aan je bestaande lampen. Te bedienen met niet alleen de Hue app maar ook via je Google assistant en de Homey bijvoorbeeld.
6. iRoomba robotstofzuiger
De slimme robotstofzuiger is dé slimme gadget voor in huis! Je zult verbaast staan van de voordelen en kwaliteit van een goede robotstofzuiger en zult nog vaak van andere mensen horen "die techniek van tegenwoordig he..". Misschien is dit over een aantal jaren wel de nieuwe standaard in de basisuitrusting van de apparaten in huis. Dus naast een vaatwasser en wasdroger wordt de robotstofzuiger heel normaal. Werkt een robotstofzuiger net zo goed als een traditionele stofzuiger? Op het gebied van zuigkracht wel maar een robot stofzuiger raakt misschien niet altijd dat ene hoekje. Is dat erg? Het is maar net hoe je er mee omgaat. Om de zoveel tijd even stoffen in dat hoekje en op de plintjes en je bent ook klaar, toch?
7. TP-Link Multiroom Wifi Systeem
Met steeds meer met Wifi verbonden apparaten is een goed Wifi bereik overal in huis van belang. In sommige gevallen is een enkele Wifi router in de meterkast dan ook niet meer voldoende. Even een wifi versterker kopen is niet de oplossing. Met onderstaand systeem breidt je je Wifi systeem op de juiste manier uit en blijf je niet steeds nieuwe wifi versterkers kopen.